Medewerkers aan het woord

Bij Faber Betonpompen werken zo'n 60 werknemers goed met elkaar samen. Het zijn enthousiaste professionals die veel plezier in hun werk hebben. Maar hoe is het eigenlijk om bij Faber te werken?
Een paar medewerkers vertellen.

 Roelof-Jan Groenewold

Tiktak
Betonpompmachinist M36/4 Putzmeister

“Ik werk vanaf 1989 bij Faber als betonmachinist. De werkzaamheden zijn niet alleen het bedienen van de pomp, het gaat veel verder. Je denkt mee, staat dicht op de vloer, maar luistert altijd naar de aannemer. Je blijft dienstverlenend en een eigen zin telt niet altijd.
Met veel plezier sta ik morgens op, iedere stort is een ‘avontuur’. Waar kom je te staan en met wie ga je samenwerken, want het blijft echt teamwerk met de stortploegen en aannemers. Het werk is hierdoor lekker afwisselend, en daarom bevalt het me ook altijd prima bij Faber!

We hebben een erg leuk team, staan niet stil in de ontwikkeling en ons materieel hebben we echt verschrikkelijk goed voor elkaar. Dit laatste horen we ook vaak van klanten, die vinden dat erg belangrijk. De pompen zijn compleet en de klant heeft zo een zorg minder. “


 Fred Sportel

Fred Sportel
Celbeton operator 

“In 1997 begon ik met het rijden op een Cement BulkwagenCelbeton operator. Tegenwoordig kan ik als operator op alle Celbeton units functioneren. 

Naast het mengen en maken van de Celbeton specie help ik ook waar nodig het team op de vloer en werk ik nauw samen met de aannemer. Indien er specie aanpassingen nodig zijn vanwege kleine vloer verschillen dan overleg ik dit direct met de klant en planning zodat de resultaten beter zijn en dat kuub- en kwaliteitsverassingen uitblijven.

Doordat we het Celbeton zelf aanbrengen nemen we een stuk zorg weg voor de klant, en wij leveren een betere resultaat garantie.
Door de vele nieuwe ontwikkelingen op Celbeton gebied is mijn werk nog iedere dag boeiend. De mengsels zijn tegenwoordig vezel versterkt, waterdoorlatend en we hebben Poly-Celbeton, dit levert voldoende  uitdagingen voor mij."


 

Michiel Nagel
Verkoop
 

"Mag ik mij even voorstellen?

Mijn naam is Michiel Nagel en ik ben samen met mijn lieve vrouw en 3 schatten van dochters woonachtig in Leiderdorp.

Ik vervul de functie van verkoopmedewerker bij Faber B.V. en houd mij hier bezig met onderhouden van bestaande en het werven van nieuwe relaties. Ik heb de verantwoordelijkheid om de vraag van onze klanten om te zetten in een oplossing op maat.

Het product is erg complex en veelzijdig. Om een goede oplossing te kunnen bieden aan onze klanten is het belangrijk om veel kennis van het product te hebben. Faber steekt veel tijd en energie in mijn opleiding, door mij in de eerste weken van mijn dienstverband praktijkkennis op te laten doen. Het zogenaamde “Betonproeven”.

Voordat ik bij Faber in dienst ben gekomen was ik werkzaam bij een bedrijf die zich richt op het produceren en leveren van beton gerelateerde bestralingsproducten.

Bij Faber is geen dag hetzelfde. Het is een organisatie waar mensen werken die er gezamenlijk voor zorgen dat haar klanten, zowel particulieren als bedrijven een hoge service graad geboden wordt en ze goed kan inspelen op de constante veranderende vraag in de bouw.
Er wordt veel energie en tijd gestoken in (door)ontwikkelen van diverse Schuimbetonproducten en onze diensten op het gebied van het verpompen van betonmortel.

Ik ben erg blij dat ik onderdeel mag zijn van deze dynamische organisatie."  


  Leo Brugman
Hoofd monteur

“Eigenlijk ben ik al vanaf mijn 12e jaar verbonden met Faber, in 2001 ben ik in dienst gekomen als monteur op de Technische Dienst. Mijn functie bestaat uit het oplossen van storingen en het plannen van onderhoud werkzaamheden.
Het leukste aan mijn werk is het oplossen van de storingen, ik kom aan op de locatie en probeer de machine dan weer zo snel mogelijk aan het draaien te krijgen. Het werk moet zo kort mogelijk stil liggen, een echte uitdaging, en je moet erg flexibel zijn. Het werk is gevarieerd (geen dag is hetzelfde) en de beton(pomp) wereld is een mooie werk omgeving.

Het is toch best speciaal dat we een eigen Technische Dienst heeft, Faber wil het materiaal goed voor elkaar hebben en vernieuwend zijn. Hier heb je natuurlijk ook goed personeel voor nodig, zowel op- als naast de pomp, en we hebben hier ook alle middelen voor.
Jaarlijks (en bij klein onderhoud) hebben we controle op de volledig- en netheid van de betonpompen, dit horen we ook geregeld van klanten. We krijgen het idee dat het bijna vanzelfsprekend is dat de pompen zo volledig en netjes zijn als bij ons, omdat we geregeld horen wat anderen juist niet op hun pomp hebben. Een mooi compliment voor de Technische Dienst.“

  Thimo de Boer
Onderwaterbeton specialist

“Vanaf oktober 2008 werk ik als monteur voor Faber. Na enige tijd kreeg ik de kans op de me te specialiseren in de Onderwaterbeton. Tegenwoordig ben ik tijdens de onderwaterbeton storten verantwoordelijk voor de vloerhoogte, monitor ik het water en zorg ik dat het materiaal in de OWB Wagen voor elkaar is. Samen met de eindverantwoordelijke, de controleur beton kwaliteit en een betonpompmachinist zijn we een hecht en ervaren team. We weten wat we aan elkaar hebben en streven er naar om de vloer er als een spiegel uit te laten zien als het water wordt weggepompt.
Voor onderwaterbeton storten met drijvende leidingen nemen we twee extra mannen mee.

Het opleveren doen we het liefst inclusief uitvullaag, dan krijgen we de vloer nog vlakker en is het eindresultaat direct gereed voor het vlechtwerk. Het mooie van mijn vak is dat je iets doet wat niet veel mensen kunnen in de betonwereld, je stort tenslotte beton onderwater!
We horen van onze duikteams vaak dat ze het prettig vinden om met ons te werken omdat we alles goed voor elkaar hebben en zij eigenlijk weinig hoeven te doen, dat is een mooi compliment. “

Projecten & Innovaties

Kies voor Faber Comfortvloer
Eerste fiets- en wandelpaden met met fundering van schuimbeton
Aardbevingsbestendig wonen op innovatief schuimbeton

Meer »