Projecten & Innovaties

Kies voor Faber Comfortvloer (12-12-2016)

Jij wilt de bestaande ongeïsoleerde houten balkenvloer vervangen door een Faber Comfortvloer. Jij wilt de complete begane grondvloer inclusief vloerverwarming tegen een aantrekkelijke prijs en nauwelijks overlast voor de omgeving.

De beste vloerisolatie, want écht besparen op de energierekening is een must!

Ga nu naar Faber Comfortvloer.

Eerste fiets- en wandelpaden met met fundering van schuimbeton (05-10-2016)

Sportpark Omzoom Assendelft heeft Nederlandse primeur.

Sportpark Omzoom in het Noord-Hollandse Assendelft geniet een primeur. De fiets- en wandelpaden in Nederlands grootste sportpark zijn voorzien van een fundering van schuimbeton. Hoofdaannemer Van der Gragt koos voor het toepassen van het Faber schuimbeton om mogelijke schade aan de bovenlaag ten gevolge van overbelasting te vermijden.

Aardbevingsbestendig wonen op innovatief schuimbeton (24-06-2016)

Zestien woningen Loppersum voldoen aan Eurocode 8.

Aardbevingsveilig wonen in Groningen met Trilling Bestendige Fundering.

Trilling bestendig bouwen is het nieuwe devies in Noord-Groningen. In Loppersum worden zestien woningen gerealiseerd volgens de nieuwe richtlijn voor aardbevingsbestendig bouwen; de NPR 9998, de Nederlandse richtlijn is afgeleid van Eurocode 8. De woningen zijn gefundeerd met een Trilling Bestendige Fundering, ontwikkeld door Bouwmaatschappij Vuurboom en betonadviesbureau Needs en Faber Celbeton.

500.000 liter zelfverdichtende beton voor een fietsparkeergarage (21-06-2016)

500.000 liter betonmortel was nog nodig voor het realiseren van de wanden van de nieuwe fietsparkeergarage op  het Gustav Mahlerplein in Amsterdam-Zuid. Terwijl de duizenden mensen die hier dagelijks passeren ongestoord hun weg vervolgen, zorgt Faber Betonpompen dat de half miljoen liter zelfverdichtende beton veilig door de hectiek wordt geloodst naar de kelderwanden.

Stort onderwaterbeton aquaduct verbreding A1/A6 Weesp (16-06-2016)

Driedimensionale dobberaansturing zorgt voor optimale precisie bij onderwaterstort

Faber Betonpompen had een landelijke primeur bij het storten van het onderwaterbeton voor het aquaduct bij Weesp/Muiden voor de weguitbreiding van de A1/A6. Het is voor het eerst dat de betonpomp niet door een laser werd geleid, maar via een 3D-computeraansturing waardoor het storten via een display is te volgen.

Faber Betonpompen verzorgt stort tunnelgietbouw te Beverwijk (16-06-2016)

“Elke stort een halve verdieping hoger”

“Waarom wij hier tunnelgietbouw toepassen? Omdat wij daarmee in één stort een halve verdieping realiseren en alle leidingen zitten er in”, zegt Johan de Zwart als we toekijken hoe Faber Betonpompen de stort verzorgt van de 15e verdieping van het appartementencomplex Korona in Beverwijk. “Nog 6 verdiepingen te gaan, maar de 63 meter betonpomp van Faber gaat het, met een paar verlengstukken aan het einde van de slurf, wel halen”, zegt pompmachinist Peter Holverda,

Storten binnen tuinen Holland Park te Diemen (16-06-2016)

Holland Park in Diemen is straks met 5000 inwoners de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland. Momenteel nadert de eerste bouwblok haar voltooiing. Want terwijl het casco van het eerste gebouw met zijn 131 appartementen, uitgevoerd door hoofdaannemer UBA Bouw, zijn vormen aanneemt, realiseert Faber Betonpompen in samenwerking met Bako betonservice de eerste van zes binnentuinen.

Keuringssysteem Faber door Aboma goedgekeurd (05-02-2015)

Aboma bevestigt dat het keuringssysteem van Faber Betonpompen voldoet aan de eisen conform Aboma Management Technische Keuringen AMTek.

Concreet: De betonpompen van Faber zijn gekeurd volgens de norm van AMTek. Deze keuring is in Nederland niet verplicht, maar is voor de klant wel een extra garantie dat wij onze taak op de bouwplaats serieus nemen waarbij het equipment periodiek wordt gecontroleerd volgens geaccreteerde standaard.

"Op (petrochemische) industriële projecten meer en meer een must"

"Veiligheid gaat verder dan het dragen van een helm"

"Niet alleen aan de buitenkant een witte Faber betonpomp, maar ook aantoonbare betrouwbaarheid"

"Om de veiligheid van werknemers én de omgeving te waarborgen is het van belang dat materieel aan alle normen voldoet"

Richard Faber: 'aanjager van innovaties' (05-02-2015)

lees hier het hele artikel:

 

De Faber Renovatievloer in beeld en geluid (20-11-2013)

 
Per pagina: