Projecten & Innovaties


Foto: Cor van Leeuwen aan de slag met het Poly-Celbeton

275mm Poly-Celbeton voor nieuwe Lidl (14-11-2011)

[met video] Voor het nieuwe hoofdkantoor en filiaal van Lidl in Huizen met een totale vloeroppervlak van 19285 m2 is Faber aanwezig voor zowel de vloerisolatie (Poly-Celbeton) als de afwerking (Anhydriet gietvloeren).

Als vloerisolatie stort Faber Celbeton in opdracht van Lidl Nederland GMBH en hoofdaannemer Bouwonderneming STOUT een innovatief schuimbeton, namelijk het Poly-Celbeton. Dit is een mix van Celbeton met toevoeging van polystyreen parels.

Het Celbeton van Faber gaat verder waar het schuimbeton ophoudt. Met de complexe mix van polystyreen parels met het Celbeton ontstaat er een uniek product.
De Poly-Celbeton is in twee lagen opgebracht. Een onderlaag van 150mm, met daarop een 2e laag van 125 mm. Tussen de twee lagen in is de vloerverwarming aangelegd.
Het unieke Poly-Celbeton is snel in verwerking, en heel eenvoudig rondom de leidingen van de vloerverwarming en overige doorvoeren aan te brengen.
Verder kenmerkt de Poly-Celbeton zich door een hogere R-waarde waardoor het tevens geschikt is voor geïsoleerde afschotlagen van platte daken.
Totaal is er ca. 600 m3 gestort op de begaande grond met een totale oppervlakte van +/- 2100 m2.

Als afwerking is er gekozen voor een anhydriet laag van 70mm waarop direct de vloerafwerking kan worden aangebracht (later meer hierover).

 


« terug naar overzicht