Projecten & Innovaties

Storten binnen tuinen Holland Park te Diemen (16-06-2016)

Holland Park in Diemen is straks met 5000 inwoners de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland. Momenteel nadert de eerste bouwblok haar voltooiing. Want terwijl het casco van het eerste gebouw met zijn 131 appartementen, uitgevoerd door hoofdaannemer UBA Bouw, zijn vormen aanneemt, realiseert Faber Betonpompen in samenwerking met Bako betonservice de eerste van zes binnentuinen.

Terwijl het eerste bouwblok haar hoogte van acht verdiepingen haalt, tilt de 63 meter pomp van Faber Betonpompen het beton over het bouwblok naar de binnentuin. 600m2, groot, nu nog een betonnen dek, straks opgevuld met een laag grond wordt het gevormd tot een gezamenlijke binnentuin.

Precisie in afschot

Waar Faber zorgt voor het verpompen van het beton, realiseren de vakmensen van Bako betonservice een strakke vloer, met als extra uitdaging een dek met voldoende afschot voor het afvoeren van het regenwater naar de putjes. Om te voorkomen dat de planten straks niet ‘verdrinken’ mag het niet gebeuren dat het regenwater onder het sedumdak blijft staan.  En dus zijn de mensen van Bako betonservice nauwkeurig aan de slag met de laserapparatuur om tot het precieze afschot te komen.

Mebin Castcrete

Het beton dat door Faber wordt verpompt is de Castcrete van Mebin???(cementbouw ipv mebin), een cementsoort die een hoge eindsterkte behaalt en snel uithardt om al na één nacht belastbaar te zijn. Bako betonservice werd gekozen omdat zij specialisten zijn in het verzorgen van complexe projecten. “Zij leggen een grote zorgvuldigheid aan de dag bij uitdagende projecten”, aldus de uitvoerder. Bako betonservice en Faber Betonpompen werken veelvuldig samen omdat zoals de mensen van Bako betonservice vertellen: “Faber beschikt over een omvangrijk machinepark en pompen tot 63 meter waardoor ze het beton naar grote hoogte kunnen verpompen.” In Holland Park was dat nu nog niet het geval, want de daktuin is gesitueerd ter hoogte van de eerste verdieping.

Vijf fasen

De nieuwe stadswijk Holland Park wordt door UBA bouw in vijf fasen gerealiseerd. Het eerste bouwblok bestaat uit 131 appartementen verdeeld over acht verdiepingen met een gemeenschappelijke binnentuin en 80 parkeerplaatsen. Alle appartementen krijgen een balkon en sommige een terras. Bouwblok 2 bestaat vervolgens uit 94 appartementen en toren 1 met 25 appartementen. Ook daar is de bouw reeds van gestart.

Water en wonen

Holland Park ligt naast het Bergerwijkpark in Diemen-Zuid en bestaat uit een combinatie van wonen, retail, restaurants. Tevens komen in de wijk enkele kunstmatig aangelegde grachten. Holland Park wordt gebouwd naar voorbeeld van Java Eiland en Sluseholmen in Kopenhagen, beiden succesvolle woonconcepten. Holland Park voldoet straks aan de hedendaagse normen op het gebied van energieverbruik. Kenmerkend voor Holland Park is de diversiteit aan woningen met verschillende gevels, gelegen aan water en groen. Aan het ontwerp van Holland Park werkten o.a. Sjoerd Soeters, Karres & Brands landschapsarchitecten, Groosman Partners architecten, Geurst & Schulze architecten, maar ook jonge, opkomende talenten.

« terug naar overzicht