Projecten & Innovaties

Het Mauritshuis bouwt aan de toekomst (18-03-2013)

Passen en meten nabij de Hofvijver te Den Haag

Faber Onderwaterbeton heeft in opdracht van Gebroeders Bom uit Papendrecht het verpompen en aanbrengen van onderwaterbeton gerealiseerd. Binnenstedelijk bouwen vraagt om een goede samenwerking tussen alle partijen. Opstelplaats van de betonpomp, de samenstelling en transport van de betonmortel moet zijn afgestemd op de kuip en het doel van de vloer.  De met staalvezelversterkte onderwaterbeton is in een pakket van 90 cm dik en 5,20 m onderwater aangebracht.

Celbeton storten in de winter (18-01-2013)

Faber Celbeton voert haar werkzaamheden uit voor de Bouwcombinatie Stadsbrug Nijmegen (BAM Civiel - Max Bogl). De overspanningen van de brug moeten gevuld worden met Celbeton (schuimbeton). Dit doen wij in de zomer, maar nu ook in hartje winter. Het uitvoeringsteam is op het idee gekomen een heuse tent te bouwen over het werkgebied van Faber. Met heaters wordt de temperatuur boven nul gehouden waarmee niet alleen de stort mogelijk is, maar de temperatuur hoog genoeg is het vloeibare materiaal te laten verharden. 

Nieuwste toepassing voor de wegenbouw: ZAP (11-05-2012)

Faber Celbeton introduceert de Zetting Arme Plaat (ZAP)

Faber Celbeton blijft actief op het gebied van nieuwe ontwikkelingen rond het materiaal Celbeton.

Zo zoekt Faber continue naar probleemoplossingen en nieuwe toepassingen. De nieuwste ontwikkeling is een snel realiseerbare, onderhoudsarme overgangsconstructie voor de wegenbouw:                 

De Faber ZAP-constructie.

                                                                                                         

NS Coral: ontwikkeling door innovatie (10-05-2012)

Na langdurig onderzoek hebben Nootenboom Sport en Faber Celbeton BV op projectbasis samengewerkt aan de realisatie van NS Coral, een bijzondere fundatie voor atletiekbanen en buitensportvloeren.

NS Coral: Innovatie voor buitensportvloeren (02-05-2012)

 

 
 
 

Met NS Coral heeft Nootenboom Sport in samenwerking met Faber Celbeton BV een alternatief ontwikkeld voor de klassieke onderbouw bestaande uit lava en asfalt. NS Coral is een waterdoorlatend en vezelversterkt celbeton. Het biedt door hoge stijfheid meer weerstand tegen zettingen uit de ondergrond dan asfalt. Hierdoor zal de atletiekbaan langer aan de vlakheidsnormen blijven voldoen.

Onderwaterbetonstort fiets- / voetgangerstunnel (02-04-2012)

[met video] Op een paar meter van de drukke Ceintuurbaan wordt al snel duidelijk waarom hier een 160 meter lange fiets- / voetgangerstunnel wordt aangelegd. Het is een van de drukkere verkeerspunten van Zwolle. De kruising Oude Meppelerweg-Ceintuurbaan wordt daarom compleet aangepast, en de tunnel is hier een onderdeel van.

Megaklussen van 25.000 en 40.000 m3 (20-03-2012)

Verspreid over twee jaar voert Faber Betonpompen twee megaklussen uit van maar liefst 25.000 en 40.000 m3.

Isolerend en ultralicht dakafschot (05-03-2012)

[met video] Op het dak van het nieuwe onderwijsgebouw aan de Vlechttuinen in Urk brengen de Faber werknemers in opdracht van Bouwbedrijf Noordersluis BV het unieke Poly-Celbeton aan onder een afschot variërend van 2,5% tot wel 6,5 %.

Het nieuwe betonpompen (28-02-2012)

Faber Betonpompen start 2012 met het introduceren van de term ‘het nieuwe betonpompen’. In het verkeer hoort u geregeld de kreet ‘het nieuwe rijden’, maar Faber wil het initiatief nemen op het gebied van energie-efficiënter verpompen van beton.

8000 m2 anhydriet voor Lidl filiaal (20-01-2012)

Voor het nieuwe hoofdkantoor en filiaal van Lidl in Huizen, met een totale vloeroppervlak van 19285 m2, is Faber aanwezig voor zowel de vloerisolatie (Poly-Celbeton) als de afwerking (Anhydriet gietvloeren). Onlangs is de gietvloer van 70mm opgeleverd.

 
Per pagina: