×

Wegfundering Steinhude / Wunstorf

Faber Schuimbeton toegepast bij vernieuwing van weg- en voetpad

Binnen 3 dagen heeft Faber Betonpompen in Duitsland, in Steunhude en Wunstorf, 2 projecten mogen realiseren.

Tijdens het eerste project is ons alom bekende schuimbeton op duurzame wijze toegepast als wegfundering van een nieuwe weg in het veengebied nabij het Steinhuder Meer. Het toepassen van schuimbeton als wegfundering / wegdek wordt in Nederland al langer toegepast, maar is in Duitsland nog relatief nieuw. Deze constructiemethode voor wegenbouw is uitermate geschikt in situaties waarbij het hele wegdek in één keer volledig wordt uitgegraven, waarna het betonstorten ook in één bewerking wordt uitgevoerd.

In het toeristische dorpje Steinhude bleek de toepassing van het lichtere schuimbeton (Gewicht: 500 – 600 kg / m3) een ideale oplossing voor wegvernieuwing en -verbreding, zonder een ‘ouderwetse’ zware funderingsmethode te hoeven gebruiken. Door de inzet van onze gespecialiseerde betonpompen en ervaren machinisten hebben we een pompafstand van 700 meter kunnen overbruggen. In combinatie met onze snelle en schone werkmethode is een hoogwaardig eindproduct op deze wijze garandeert. (zie hieronder een film van het project in Steinhude)

Faber Schuimbeton is duurzaam, snel en overal aan te brengen, in korte tijd uitgehard, licht, sterk, uitstekend bewerkbaar, isolerend en zettingsvrij. Samen met opdrachtgever Tessmer & Sohn Wunstorf en Helge Beyer, Ingenieursbureau voor de aanleg van verkeersroutes, hebben we een prachtig stuk werk kunnen afleveren en – niet onbelangrijk – binnen budget!

Het tweede project in Stadt Wunstorf sloot naadloos aan

In de nabijheid van ons eerste project konden we gelijk aan de slag met de aanleg van een 180 meter lange fundering van een nieuw voetpad, gebruik makend van 1250 m3 Faber Schuimbeton. Door op dezelfde wijze onze innovatieve wegenbouw methode met behulp van ons Schuimbeton toe te passen, waren we in staat 2 projecten snel en opvolgend te kunnen opleveren. Met trots kunnen we zeggen; naar de volle tevredenheid van onze opdrachtgever.

Faber Schuimbeton, voorsprong door ervaring en techniek

Vanaf begin jaren 90 werken wij aan ons eigen assortiment Faber Schuimbeton. Faber Schuimbeton begint waar “normaal” schuimbeton ophoudt, denk hierbij aan vezelversterkend schuimbeton, waterdoorlatend schuimbeton en schuimbeton gemengd met polystyreen: poly-schuimbeton. Door deze ontwikkeling vergaat het realiseren van een werkvloer / vloeivloer ons snel en eenvoudig. Tevens beschikken wij over in eigen beheer ontwikkelde schuimbeton menginstallaties, waarmee we onze kwaliteit en producteigenschappen op een constant hoog niveau weten te houden.

Vragen over deze of andere toepassingen van Schuimbeton / Celbeton?
Bel Gerben Lemstra: 06 – 20 39 04 15