×

Schuimbeton

Faber Schuimbeton voor particulier, zzp’er of aannemer

Wij produceren een uiteenlopend assortiment Faber Schuimbeton. Je kunt van ons een scherpe prijs en een goede werkvoorbereiding verwachten. Vraag onze medewerkers naar gedegen advies en een vlotte levering.

Wat is schuimbeton?

Schuimbeton is een licht mengsel van cement, zand, water en schuim. Daarnaast wordt eventueel vulmiddel zoals poederkoolvliegas – steenmeel toegevoegd. Het is een vloeibare soort beton dat wordt verpompt met behulp van slangen. Het beton is zelf nivellerend doordat het vloeibaar is. Een ander voordeel is dat het gemakkelijk alle gaten en kieren vult.

Deze soort bestaat al sinds 1920. De unieke constructieve mogelijkheden zijn onderzocht en bevestigd door onder andere TU Delft. De sterk isolerende eigenschap zorgt ervoor dat het de laatste jaren een veel gebruikte betonsoort is op de zakelijke en particuliere markt.

Faber Betonpompen is marktleider in Nederland. Door de continue doorontwikkeling isoleert ons schuimbeton 10% beter dan gemiddeld. Daardoor zijn wij hét aanspreekpunt voor het storten van schuimbeton.

Klik op één van de blokken om de toepassingen te bekijken. Of lees verder onder de blokken. Vragen? Neem direct vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Informatie en toepassingen van schuimbeton:

 

Een schuimbetonvloer ter vervanging van een houten vloer

In kruipruimtes onder huizen zit vaak veel vocht. Vervelende gevolgen zijn o.a. schimmel, krakende houten vloeren en koude voeten. Door de kruipruimte te vullen met schuimbeton heeft u daar geen last meer van. Daarbij wordt het isolerende beton gestort in de kruipruimte. Bovenop de laag schuimbeton komt een anhydrietvloer met vloerverwarming. Daar bovenop kan de woonvloer worden geplaatst. Hier vind je meer informatie over de Faber Comfortvloer.

 

Door de isolerende en vloeibare eigenschappen wordt dit soort beton nog veel breder toegepast:

Rondom zwembaden

De isolerende werking van het beton zorgt ervoor dat het verwarmde water minder afkoelt, want zelfs bij hittegolven blijft de grond koel vanaf 40 cm of dieper.

Verzakte betonvloeren en asfalt ophogen

Door middel van schuimbeton-injecties wordt een verzakte betonvloer op economische en zorgvuldige wijze omhoog gebracht. Hierbij wordt schuimbeton (een lichtgewicht betonsoort, ook wel celbeton genoemd) via een lasergestuurd systeem onder de verzakte vloer geïnjecteerd. De bestaande vloer wordt op deze wijze omhoog gedrukt tot het juiste niveau.

Vulling van vervallen leidingen en riool

Buitenwerking gestelde leidingen verwijderen behoort helaas niet altijd tot de mogelijkheid. Hiervoor is schuimbeton de ideale oplossing. De leidingen worden onder druk gevuld en na uitharding zorgt dit voor de gewenste stabiliteit van de leiding

Zowel woning- als wegenbouw als lichtgewicht ophoog- en funderingsmateriaal

Schuimbeton wordt gebruikt en toegepast bij het onderlagen van asfaltwegen, klinkerwegen, pleinen en parkeerplekken. Door het lage soortelijke gewicht wordt schuimbeton ook toegepast voor fiets- en wandelpaden in veengebieden.

Fundering

Het soort beton is ook geschikt als evenwichtsfundering. Het is geschikt voor gebieden die zettingsgevoelig zijn. De reden is dat dit soort beton een stuk lichter is dan een reguliere betonnen fundering of van staal (zand)

Schuimbeton fundering als alternatief voor heien

Het is een goed alternatief voor een fundering op palen. Wel is het als fundering beter geschikt voor lichtere constructies.

Werkwijze

We bepalen de dikte met de volgende evenwichtsberekening: het gewicht van de uitgegraven grond = gewicht van de woning inclusief fundering.

Daarbij houden we rekening met:
– Dikte van de randfundering
– Verwachte belasting
– Draagkracht van de ondergrond
– Grondwaterstand (die kan wisselen)

Tijdens het storten
We noemen graag enkele factoren waar op gelet moet worden bij het storten. Zo moet te snelle afdroging worden voorkomen. Het materiaal waar het beton tegenaan gestort wordt moet niet vocht absorberend zijn. Daarnaast regen en een temperatuur van onder 5 C tijdens het storten minder gewenst.

 

 

Voordelen:

– Sterk isolerende eigenschappen
Dit komt mede doordat luchtbelletjes in het beton geen doorlopend stelsel vormen. Elk belletje isoleert op zichzelf.
– Goed geïsoleerde woningen en gebouwen worden meer waard
– Vrijwel ongevoelig voor vorst en krimp
– Na uitharding ongevoelig voor vocht, schimmels en rot
– Milieuvriendelijk en recyclebaar
– Vloeibaar dus makkelijk te verpompen
– Licht van gewicht
– Eenvoudig te verwerken
– Het vlakt zichzelf uit, daardoor is de afwerking makkelijk

Isolatiewaarde

Schuimbeton bestaat voor 70% uit lucht. Die luchtbelletjes zorgen voor stilstaande lucht die isolerend werken. De lucht zorgt er daarnaast voor dat het beton erg licht is.

Schuimbetonvloeren hebben een hoge isolatiewaarde. Ongeveer elke 10 cm schuimbeton zorgt voor een Rc-waarde van 1 m²K/W. Op die manier voldoe je met 35 cm al aan de Rc waarde van 3,5. Deze waarde wordt genoemd in het Bouwbesluit. Een dikkere vloer isoleert nog beter.

Droogtijd

Dit soort beton is meestal na twee dagen beloopbaar. Dit is wel afhankelijk van de dikte van het schuimbeton. Een dikkere laag moet langer drogen. Daarnaast is de luchtvochtigheid en temperatuur van invloed. Heeft een specifieke planning of tijdspad in gedachten? Geef het door bij de offerteaanvraag en we denken graag met u mee.

Prijzen voor particulieren

Schuimbeton bestaat voor 70% uit lucht. Er is daardoor relatief weinig grondstof nodig. Daardoor is het voordelig. Ook omdat er vrijwel geen onderhoudskosten zijn.

De prijs die je betaalt voor het storten van schuimbeton wordt beïnvloed door verschillende factoren. De kosten worden mede bepaald door:

– Totale oppervlakte
– De beschikbare subsidie
– De dikte van de schuimbetonlaag, en de bijbehorende isolatiewaarde / rc waarde
– De precieze samenstelling van het materiaal
– Wel of geen vloerverwarming
– Wel of niet verwijderen van de bestaande (houten) vloer
– Keuze van de dekvloer bovenop het schuimbeton

Schuimbeton kan los gestort worden. De prijs wordt berekend per m3. Daarbij kunt u uitgaan van 93,50 per kuub. Variërend van de samenstelling en de hoeveelheid comfortvloer.

De kosten van een vloer renovatie met een schuimbetonvloer in een woning zetten we in een tabel. De prijzen beginnen bij € 2600,- en kunnen oplopen tot € 10.000,- of meer. Afhankelijk van de grootte van de vloer.

 

> De volgende prijzen zijn voor het schuimbeton met een anhydriet dekvloer zonder vloerverwarming:

Vloer renovatie m2 Prijs per m2 Totaal
Schuimbetonvloer 30 m2 € 135 € 4.050,-
Schuimbetonvloer 35 m2 € 121 € 4.250,-
Schuimbetonvloer 40 m2 € 112 € 4.500,-
Schuimbetonvloer 45 m2 € 106 € 4.800,-
Schuimbetonvloer groot 100 m2 € 75 € 7.500,-

 

> Op zoek naar prijzen van schuimbeton met vloerverwarming?

Wilt u een exacte prijs berekenen voor het vervangen van de houten vloer door een schuimbetonvloer? Ga dan naar deze aparte rekentool op onze speciaal ingerichte website. Zonder in te loggen ziet u direct de juiste prijs.

 

 

Prijzen schuimbeton voor bedrijven

Voor bedrijven kunnen wij snel een vrijblijvende offerte opstellen. Vul daarvoor het onderstaande formulier in, en wij sturen direct een juiste prijs toe.